Tort de mere

de articook in Torturi, 18 Iun 2010 | 8686 vizualizari

 

Aceasta reteta este suedeza, un desert foarte simplu de preparat si se potriveste la orice fel de eveniment, noi l-am gatit pentru ziua de nastere a unui prieten.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • 1 lingura de unt
  • 6 oua
  • jumatate de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se bat cu mixerul albusurile, dupa ce compozitia s-a intarit, se adauga pe rind 6 linguri de zahar, si continuati sa amestecati pana cand zaharul s-a topit.  Separat se bat galbenusurile, adaugandu-se pe rind celelalte 6 linguri de zahar la fel ca si la albusuri, continuati sa amestecati pana cand zaharul s-a topit.  Se amesteca cele doua compozitii cu o lingura mare de lemn, incet si cu grija. Apoi adaugam pe rind cele 12 linguri de faina, amestecand lent in tot acest timp.  Praful de copt se pune intr-o lingura peste care punem cativa picuri de zeama de lamaie, dupa care il turnam in compozitie.

Merele se curata si se taie felii, se pun intr.o tigaie cu o lingura de unt si 3,4 de zahar, amestecand din cand in cand. Le lasam pana cand incep sa isi schimbe culoarea, si sunt mai moi. Se pune hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de aprox. 20 cm, asezam, merele in tava peste care turnam compozitia.  Incalziti cuptorul la 175°C, cand cuptorul este incins introduceti tava. Lasati aproximativ 30 de minute, si inainte sa o scoateti din cuptor verificati cu o scobitoare daca e destul de copt alutatul, daca acesta nu se lipeste de scobitoare inseamna ca este gata.

Puneti o farfurie mare peste tava si intoarceti tortul, pe urma indepartati hartia de copt, stoarceti putina lamaie pe deasupra si presarati zahar de patiserie, bucati mari.  Se serveste cu un sos bun de budinca de vanilie, aceasta trebuie facuta chiar inainte de a fi gata tortul pentru ca se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Bunica, cu mousse de ciocolata alba